Колаж council.gov.ru Adam Schultz Изявлението на американския президент Джо Байдън, че руската

...
Колаж council.gov.ru Adam Schultz Изявлението на американския президент Джо Байдън, че руската
Коментари Харесай

Русия отговори на Байдън за твърдението, че нямат нищо освен ядрено оръжие и петрол: САЩ са в страх от развитието на високите ни технологии

Колаж council.gov.ru Adam Schultz 

Изявлението на американския президент Джо Байдън, че съветската стопанска система разчита единствено на нуклеарно оръжие и нефт, е опит за усмиряване на вътрешните съперници, разтревожени от съветските високотехнологични нововъведения и смяната в позицията на американския водач по „ Северен поток 2 “.

Това мнение изрази  заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев.

„ Някои изказвания на Байдън предизвикват същинско неразбиране - в частност, опит в действителност да се повтори нелепата теза на някогашния президент на САЩ Барак Обама за " страна бензиностанция ". Той сподели, че съветският президент Владимир Путин има нуклеарно оръжие, нефт и нищо друго. Но това явно е опит да се успокоят вътрешните съперници, които от ден на ден се тревожат както от съветските нововъведения в региона на високите технологии (не единствено военни), по този начин и да вземем за пример от смяната в позицията на администрацията на Байдън по " Северен поток 2 ", която най-суровите критици на американския водач считат за победа. Москва “, написа Косачев на страницата си във Фейсбук.

Той счита, че същинската угриженост за Русия може да бъде точно слабостта на екипа на самия началник на Белия дом. „ Не единствено поради рисково неточната информация за капацитета на Русия или за същата „ съветска интервенция “ в американските избори, чийто резултат все по-малко визира връзките сред нашите страни “, сподели Косачев.

Според вицепрезидента на Съвета на федерацията Байдън също е направил доста по-важно изказване, че в случай че Америка в действителност се включи „ в същинска гореща война с огромна мощ “, това ще се случи вследствие на кибер хакване с огромни последици, тази възможност... нараства с геометрична градация ". „ Ако екипът на Байдън му даде погрешна информация, това може да има най-опасните последствия за целия свят “, добави той.

Според сенатора това изказване удостоверява, че изказванията за хакерски атаки и хакерство би трябвало да бъдат 100% потвърдени и не " за вътрешна приложимост ", а на цялата интернационална общественост с присъединяване на самостоятелни специалисти. „ В противоположен случай отговорността за горещи спорове би трябвало да се носи от тези, които насочат неоснователни обвинявания в хакерски атаки против други страни. Трудно е даже да се излезе с по-убедителен мотив в интерес на обвързващо интернационално съглашение за киберсигурност “, акцентира Косачев.

Той предложи на Белия дом да поддържа плана на спогодба за противопоставяне на потреблението на осведомителни и информационни технологии за незаконни цели, импортиран от Русия в Организация на обединените нации. „ За разлика от сегашната Конвенция на Будапеща на Съвета на Европа, която съдържа девет детайла на закононарушения, нашият план разшири техния лист до 23. Време е да преминем от мегафонна дипломация към езика на обвързващите съглашения, по този начин нехаресвани от американските администрации, в рамките на която човек би трябвало да дава отговор за думите си “, - заключи заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Байдън припомни срещата си с съветския президент Владимир Путин в Женева и съобщи, че съветският му сътрудник " има действителен проблем ". Според американския водач съветската стопанска система разчита само на нуклеарни оръжия и петролни запаси.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР